Διδακτική Επίσκεψη στην 111 Π.Μ

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου μαθητές των τμημάτων ΑΤ2, ΒΨ, ΒΟΧ και ΓΜΗΧ του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην 111 Π.Μ.

1 2 3 4 5Τους μαθητές υποδέχθηκε η Επισμηνίας Παζαρίδου Ειρήνη η οποία ήταν και υπεύθυνη για την ξενάγηση τους.
Στην 330 Μοίρα οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο με πτήσεις και αναχαιτίσεις μαχητικών αεροσκαφών F16. Επίσης έγινε ενημερωτική παρουσίαση για τη θέση της μοίρας, το ιστορικό, την αποστολή και τον τρόπο οργάνωσής της. Στη συνέχεια απαντήθηκαν ερωτήσεις σχετικά με τη Σχολή Ικάρων και την καθημερινή ρουτίνα των πιλότων.

Την ενημέρωση έκαναν ο Επισμηναγός Ιωάννου Κων/νος και ο Υποσμηναγός Ιωάννου Βαγγέλης.
Στη συνέχεια οι μαθητές πήγαν στην πίστα αεροσκαφών της 330 όπου ο Υποσμηναγός Ιωάννου Βαγγέλης τους έδειξε από κοντά ένα μαχητικό F16.

Σειρά είχε η Μοίρα Συντήρησης Βάσης ΜΣΒ, στην οποία γίνεται συντήρηση και επιθεώρηση των αεροσκαφών. Εκεί ο Αρχισμηνίας Φαλούτσος Γεώργιος εξήγησε στους μαθητές τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους και τα υλικά που το αποτελούν καθώς και τη λειτουργία του κινητήρα. Τους ξενάγησε στον χώρο του υπόστεγου, του συνεργείου δομής και στο μηχανουργείο.

Συνοδοί καθηγητές ήταν οι: Χατζηχαραλάμπους Ζωή μηχανολόγος, Βαρδάκης Κων/νος μηχανολόγος, Μαγκλάρας Αθανάσιος μηχανολόγος και Χατζηπλής Κων/νος  μηχανολόγος.

Ευχαριστούμε το προσωπικό της 111 Π.Μ. για την φιλοξενία τους.