Αγιασμός Μαρτίου και Επίσκεψη του Μητροπολίτου Ιγνάτιου

2015-03-02 01To 1ο ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού επισκέφθηκε τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, για την τέλεση του μηνιαίου Αγιασμού.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Καπράνας, ο οποίος, εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων, των μαθητών, αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, εξέφρασε τη χαρά του για την ευλογία που επεφύλαξε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος επισκεπτόμενος το σχολείο τους.

2015-03-02 06

Τόνισε την αγαστή συνεργασία μεταξύ της σχολικής μονάδας και των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος, των πατέρων Γεωργίου Γιαννιού και Ευσταθίου Βαρβαρέλη, όπως αυτή εκφράζεται με την τέλεση των μηνιαίων Αγιασμών, των υποδειγματικών Θείων Λειτουργιών, τις τακτικές τους επισκέψεις και την επαφή με τους εφήβους, τις εόρτιες εκδηλώσεις, αλλά και γενικότερα με τη συνδρομή τους σε οτιδήποτε τους ζητηθεί (υποσιτισμός μαθητών, κ.α.).

Ο μηνιαίος Αγιασμός από τον Μητροπολίτη μας

2015-03-02 05Σε ένδειξη δε τιμής, δώρισε στον Σεβασμιώτατο μία εικόνα του Αγίου Νικολάου του Πλανά, καθώς εκείνη την ημέρα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του, συνοδευόμενη από μία περγαμηνή με σκέψεις του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για τον Άγιο.

Μετά την τέλεση του Αγιασμού, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον κ. Καπράνα για την πρόσκληση, ενώ ομιλώντας προς τους μαθητές και παίρνοντας αφορμή από τον τιμώμενο Άγιο Νικόλαο τον Πλανά, έκανε λόγο για την πίστη και την αγάπη που έτρεφε ο Άγιος προς την Εκκλησία. «Με την ταπείνωσή του ο Άγιος Νικόλαος κέρδισε την αγιότητα, το ζητούμενο για τον κάθε άνθρωπο, ενώ η πίστη του ήταν εκείνη που τον οδήγησε στην ανακάλυψη του Θεού», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας

Προέτρεψε τους μαθητές να έχουν πίστη στο Θεό, αν και πολλές φορές αυτή η πίστη προς το Θεό, η ύπαρξη του Θεού αμφισβητείται. «Συνεχίστε να έχετε τούτη τη νεανική σας ζωντάνια, όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ηλικίας σας, ακόμη κι αυτή την αμφισβήτηση και τότε θα οδηγηθείτε στη γνώση. Και η γνώση θα σας οδηγήσει στην πίστη. Η πίστη για την ύπαρξη του Θεού δεν αποδεικνύεται επιστημονικά, μήτε μέσα από τις κοσμικές γνώσεις. Η επιστήμη δεν αντίκειται της πίστης, αλλά η πίστη εδραιώνεται στην απλότητα, την ταπείνωση, όπως εκείνη του Αγίου παπα-Πλανά. Ο Θεός θέλει τον άνθρωπο ολοκληρωμένο απ’ όλες τις απόψεις, εφοδιασμένο με γνώσεις και εμπειρίες. Ωστόσο, εκείνο που θα τον οδηγήσει στη γνώση Του, είναι η αγάπη προς Εκείνον, η πρόσληψη των δωρεών Του…».

2015-03-02 03Περαίνοντας την ομιλία του, ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε, για ακόμη μία φορά, τη χαρά του για την μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε να είναι ανάμεσα σε εφήβους που διψούν για τη γνώση του Θεού, ευχαρίστησε τους Υπευθύνους Ιερείς Νεότητος για το έργο τους στη νεότητα της Επαρχίας Αλμυρού, όπως και τους καθηγητές για την πρόσκλησή τους. Στο τέλος, διένειμε σε όλους τους μαθητές από ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης, όπως και ένα ψηφιακό δίσκο (dvd) με τη ζωή του Χριστού.

2015-03-02 04Στη συνέχεια ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας με την πρόεδρο του κα Ξανθοπούλου-Παναγιωτοπούλου Βασιλική και την ταμία κα Μπούγια-Μελά Μαρία, παράθεσε – στο γραφείο του διευθυντή – νηστίσιμο πρωϊνό στον Μητροπολίτη και στους ιερείς.

Παρακάτω παραθέτεται απομαγνητοφωνημένη η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, που εκφωνήθηκε στο σχολείο μας, για να μπορούν και συνάνθρωποί μας, που αδυνατούν να ακούσουν, να την απολαύσουν.

2015-03-02 02«Θέλω να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου και την χαρά μου, που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία ? για μένα είναι η τιμή ? να με καλέσετε, να τελέσω τον μηνιαίο αγιασμό, που έμαθα ότι τελείτε στο σχολείο σας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, είναι πολύ ουσιαστικό δεν είναι κάτι τυπικό, να ζητά κανείς τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού, για να προχωρήσει στη ζωή του.