Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: « Εργασιακός εκφοβισμός στην εκπαιδευτική κοινότητα»

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: « Εργασιακός εκφοβισμός στην εκπαιδευτική κοινότητα» πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑ.Λ- Ε.Κ Αλμυρού την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022 με ομιλητή τον ψυχίατρο κ Αθανάσιο Βούτσινο.

Ο κος Βούτσινος σκιαγράφησε την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά των ατόμων που εμφανίζουν κακοποιητικές συμπεριφορές στους υφιστάμενους ή προϊστάμενους τους στον χώρο εργασίας, ανέλυσε τα ψυχοσωματικά προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει ο/η εργαζόμενος/η που δέχεται συστηματικά εργασιακή παρενόχληση, όπως κρίσεις πανικού ή άρνηση να πάει στη δουλειά του. Αναφέρθηκε στην ανάγκη αναγνώρισης αλλά και διαφοροποίησης της εργασιακής παρενόχλησης από την αναγκαιότητα τήρησης του κανονισμού που διέπει την εύρυθμη λειτουργία κάθε εργασιακού χώρου. Τέλος ως τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου προσδιόρισε αρχικά την κατανόηση και τήρηση των ορίων τόσο ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές/τριες. Ολοκλήρωσε την ομιλία του με την παρότρυνση να φροντίζουμε τη ψυχική μας υγεία αποφεύγοντας τους κακοποιητές, αλλάζοντας και εργασιακό περιβάλλον αν είναι απαραίτητο ή αναζητώντας νομική βοήθεια.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν στη συνέχεια χρόνο για συζήτηση, ερωτήσεις και διευκρινίσεις.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ κος Καπράνας, ο διευθυντής του Ε.Κ κος Αγγελόπουλος και οι συντονίστριες της δράσης Αλαφροπάτη Ιωάννα, Αμπραζογούλα Κωνσταντίνα και Αναγνώστου Βάσω ευχαρίστησαν τον ψυχίατρο κ Βούτσινο για την εξαιρετική του ομιλία και τους/τις συναδέλφους για την συμμετοχή τους.