Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη και Διαγωνισμός Φωτογραφίας «Θεσσαλονίκη 13/12/2019 ? Δες μέσα από τα μάτια μου»  

Την Παρασκευή 13/12/2019 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή μαθητών και μαθητριών του 1ου ΕΚ και 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στη Θεσσαλονίκη.

Θέμα της εκπαιδευτικής εκδρομής:

«Πολιτιστικός Περίπατος – Εξερευνώντας τη Θεσσαλονίκη»

Βασικοί σταθμοί ήταν το λιμάνι της πόλης, η Ροτόντα, ο Λευκός Πύργος και η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (συγκεκριμένα η έκθεση «η Θεσσαλονίκη στους ζωγράφους»). Για τη μετάβαση στους σταθμούς αυτούς οι μαθητές περιδιάβηκαν την πόλη, περνώντας από σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Οι εντυπώσεις τους από αυτό τον πολιτιστικό περίπατο με τη χρήση των νέων τεχνολογιών θα αποτυπωθούν φωτογραφικά και οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε σχετικό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα «Θεσσαλονίκη 13/12/2019 ? Δες μέσα από τα μάτια μου»  που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο.

 

Οι μαθητές επισκέφθηκαν την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, η οποία, στο πλαίσιο του εορτασμού των ογδόντα χρόνων από την ίδρυσή της, διοργανώνει στην Πινακοθήκη της έκθεση με θέμα «Η Θεσσαλονίκη στους ζωγράφους». Η διοργάνωση αποτελεί μέρος του συνολικού προγράμματος των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των ογδοντάχρονων της Ε.Μ.Σ. και παρουσιάζει έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, των οποίων η θεματογραφία αναφέρεται σε τοπία, μνημεία και σημαντικές όψεις της πρωτεύουσας της Μακεδονίας.

Ο κ. Γιώργος Ρουσσέτης, υπεύθυνος για την οργάνωση και τη λειτουργία της Πινακοθήκης της Ε.Μ.Σ., ξενάγησε τους μαθητές στους τρεις χώρους της Πινακοθήκης όπου φιλοξενούνται τα έργα της έκθεσης και γι? αυτό όλοι οι συμμετέχοντες  τον ευχαριστούν θερμά.

Με την περιήγησή τους στην πόλη και σε συνάρτηση με το μάθημα των Νέων Ελληνικών οι μαθητές παρατήρησαν τη λειτουργία του αστικού ιστού και τα μνημεία της πόλης ως πηγή πολιτισμού ? ιστορίας ? τέχνης και αφορμή πολιτιστικών αναζητήσεων.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους μαθητές εμπλέκοντας τους στη βιωματική προσέγγιση της γνώσης μέσω της πολιτιστικής κληρονομιάς.