Ενημερωτική Εκδήλωση στο πλαίσιο της Μαθητείας

Στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού την Πέμπτη 7 Μαρτίου  2019, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τους μαθητευόμενους της Γ΄ φάσης μαθητείας σχ. Έτους 2018-19. Η εκδήλωση είχε θέμα «Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας».

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν η κυρία Ηλιδάκη Μάγδαπροϊσταμένη της δ/νσης υγιεινής και ασφάλειας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και ο κύριος Παναγιώτης Υδραίος, ηλεκτρολόγος μηχανικός ? επιθεωρητής του ανωτέρω τμήματος. Συμμετείχαν οι μαθητευόμενοι όλων των ειδικοτήτων.

Η ενημέρωση ξεκίνησε με την κυρία Ηλιδάκη να αναφέρει εργασίες με περισσότερη και λιγότερη επικινδυνότητα. Ανέλυσε το αντικείμενο της επιθεώρησης εργασίας (αμοιβές εργαζομένων, άδειες, αδήλωτη εργασία, επιδόματα καθώς και ασφάλεια και υγεία εργαζομένων, μέτρα πρόληψης, ελέγχους, υποχρεώσεις εργαζόμενων και εργοδοτών).

Στη συνέχεια αναλύθηκαν οι επαγγελματικοί κίνδυνοι στον χώρο εργασίας και συγκεκριμένα τις κατηγορίες επικινδυνότητας: Α΄ κατηγορία χημικά εργοστάσια, μεταλλικές κατασκευές, Β΄ κατηγορία οικοδομές, μηχανουργεία, συνεργεία κλπ και Γ΄ κατηγορία ξενοδοχεία, διοικητικές υπηρεσίες, ξενοδοχεία.

Ακολούθησε αναφορά στην επαγγελματική ασθένεια, στο επαγγελματικό ατύχημα, στο παρ? ολίγο ατύχημα, στη διάκριση των ατυχημάτων με αναφορές στα στατιστικά δεδομένα και στην αντίληψη του κινδύνου.

Ακολούθησε ανάλυση για τις διατάξεις ασφαλείας και τα μέτρα υγιεινής σε βρεφονηπιακούς σταθμούς από τον κύριο Υδραίο καθώς και λεπτομερής ανάλυση για τους κινδύνους από το ηλεκτρικό ρεύμα και πως μπορούμε να τους αποφύγουμε.

Στο τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις από τους μαθητευόμενους και συζήτηση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού κος Καπράνας Γεώργιος, ο διευθυντής του 1ου Ε.Κ. Αλμυρού κος Αγγελόπουλος Απόστολος, ο υπεύθυνος μαθητείας κος Μαγκλάρας Αθανάσιος και οι  διδάσκοντες  εκπαιδευτικοί  της μαθητείας Βαλαμούτης Κων/νος, Γλυκού Άννα, Σακομήτρος Παναγιώτης, Σαλάτα Ελένη και Χατζηχαραλάμπους Ζωή.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Ηλιδάκη και τον κύριο Υδραίο για τον χρόνο που μας διέθεσαν.