Διδακτική επίσκεψη του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 οι μαθητές/τριες του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στα πλαίσια του μαθήματος Θεωρία Τουρισμού και Εφαρμογές, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Ξενοδοχείο «ΑΛΟΣ» που βρίσκεται στην πόλη του Αλμυρού .

Πληροφορίες για την ίδρυση και λειτουργία μας έδωσαν οι τωρινοί ιδιοκτήτες του Ξενοδοχείου κ.κ Θόδωρος Σκούρας και Στέλλα Παπανάτσιου.

Μάθαμε ότι το Ξενοδοχείο «ΑΛΟΣ» είναι μια οικογενειακή Επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2000 και  από το 2004 αναβαθμίστηκε σε 2 αστέρων, διαθέτοντας ικανοποιητικό αριθμό δωματίων και κλινών για την εξυπηρέτηση της  πόλης του Αλμυρού.

Το Hotel Alos διαθέτει σνακ μπαρ και κήπο. Βρίσκεται στην πόλη του Αλμυρού. Το κατάλυμα προσφέρει δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους του. Άλλες παροχές περιλαμβάνουν υπηρεσία δωματίου και κοινόχρηστη κουζίνα.

Όλα τα κλιματιζόμενα δωμάτια παρέχουν πρόσβαση σε μπαλκόνι με θέα στον κήπο και το βουνό. Είναι εξοπλισμένα με τηλεόραση επίπεδης οθόνης και ιδιωτικό μπάνιο με στεγνωτήρα μαλλιών και δωρεάν προϊόντα περιποίησης.

Περισσότερους πελάτες εξυπηρετεί τους καλοκαιρινούς μήνες και το μεγαλύτερο ποσοστό είναι Έλληνες και λιγότεροι ξένοι τουρίστες. Το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων που διαμένουν στο Ξενοδοχείο, είναι κυρίως άνθρωποι που επισκέπτονται την περιοχή του Αλμυρού για επαγγελματικούς σκοπούς. Η ζήτηση ημερησίως είναι της τάξης του 50% με 60%  για κρατήσεις που αφορούν 4 με 5 δωμάτια. Οι κρατήσεις γίνονται κυρίως τηλεφωνικά, με πληροφόρηση μέσω Ηλεκτρονικών πλατφορμών (https://www.booking.com/hotel/gr/alos.) για την λειτουργία του Ξενοδοχείου.

Αποχαιρετώντας  και αφού ευχαριστήσαμε τους οικοδεσπότες, αυτό που έμεινε σαν τελική εντύπωση όλων μας είναι ότι το  Hotel Alos προσφέρει στους πελάτες του μια ζεστή ατμόσφαιρα, κάτι που σε κάνει να νοιώθεις άνετα σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι σου.

Τους μαθητές συνόδευσε ο υπεύθυνος καθηγητής του Μαθήματος κ. Τακούδης Ηλίας.