Επίσκεψη στο ΑΤΕΙ Λάρισας

2016-02-22_01Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, μαθητές των ειδικοτήτων Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, Τεχνικών Οχημάτων, Εγκαταστάσεων Ψύξης και Κλιματισμού και Τεχνικών Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού επισκέφθηκαν τα ΑΤΕΙ Λάρισας, στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων που οργανώνει κάθε χρόνο το σχολείο.

 Οι μαθητές του Μηχανολογικού Τομέα φιλοξενήθηκαν αρχικά στα εργαστήρια Αντοχής των Υλικών όπου τους υποδέχθηκαν ο καθηγητής μηχανολογίας κος Ζαούτσος Στέφανος και ο κος Καλογιάννης Δημήτριος που ανήκει στο ειδικό τεχνικό προσωπικό του Ιδρύματος.

Ο κος Ζαούτσος ξενάγησε τους μαθητές και τους εξήγησε τη λειτουργία των συσκευών που υπάρχουν στα εργαστήρια. Παρουσιάστηκαν οι συσκευές δυναμικής φόρτισης, θερμιδομετρίας, δυναμικής μηχανικής ανάλυσης, κρούσης, τον θερμικό φούρνο κ.α.

2016-02-22_02Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν ένα πείραμα δοκιμής σε εφελκυσμό, όπου δοκίμιο χάλυβα St37 με διαστάσεις 130x16x4 mm καταπονήθηκε σε εφελκυσμό έως και την τελική του θραύση.

Το επόμενο εργαστήριο ήταν αυτό της Τεχνολογίας των μετρήσεων όπου ο κος Καλογιάννης εξήγησε και έκανε και επίδειξη σκληρομέτρησης διαφόρων δοκιμίων με τις μεθόδους κατά Rockwell, Vickers και Brinell.

2016-02-22_03Οι μαθητές του Ηλεκτρολογικού Τομέα ενημερώθηκαν από τον προϊστάμενο του τμήματος κο Νταφόπουλο για το πρόγραμμα σπουδών της σχολής και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Επίσης ξεναγήθηκαν στους χώρους των εργαστηρίων Ηλεκτροτεχνίας, Ηλεκτρικών Μηχανών, Ηλεκτρικών Μετρήσεων, Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, Τεχνολογίας Υ.Τ., Ηλεκτρονικών Ισχύος και Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου.

2016-02-22_04Τους μαθητές συνόδευσαν στην διδακτική αυτή επίσκεψη οι καθηγητές Μαγκλάρας Αθανάσιος, Χατζηχαραλάμπους Ζωή και Χατζηπλής Κων/νος μηχανολόγοι και Πριάγγελος Χρήστος, Ραυτόπουλος Στέφανος, Φλώρου Αποστολία και Σαλάτα Ελένη ηλεκτρολόγοι.

Ευχαριστούμε τη διοίκηση του ΑΤΕΙ Λάρισας και τους καθηγητές για τη φιλοξενία τους