Επίσκεψη στο ΑΤΕΙ Λάρισας

2016-01-28 01Στις 28 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τομέων των Ηλεκτρονικών και Οικονομίας ? Διοίκησης στο ΑΤΕΙ Λάρισας, με την παρουσία 30 μαθητών και τεσσάρων συνοδών εκπαιδευτικών.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η γνωριμία των παιδιών με ένα από τα τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και προσφέρει σε μεγάλο βαθμό επαγγελματική αποκατάσταση.

Το πρώτο κτίριο στο οποίο περιηγηθήκαμε ήταν η βιβλιοθήκη, όπου η υπεύθυνη κα Ντρογκούλη Έλενα μας περίμενε για να μας ξεναγήσει στον μαγικό «Κόσμο του Βιβλίου». Μάθαμε για την χωρητικότητα και τα πληροφοριακά συστήματα εύρεσης βιβλίων που χρησιμοποιεί η βιβλιοθήκη, ανακαλύψαμε σύγχρονα βιβλιοστάσια και αναγνωστήρια όπου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να αναζητήσουν οι ίδιοι βιβλία και πληροφορίες υπό την καθοδήγηση της υπευθύνου κας. Σιώκη Καλλιόπης , παίζοντας οι ίδιοι τον ρόλο του φοιτητή.

Ακολούθησε η ξενάγηση των μαθητών του τομέα των Ηλεκτρονικών στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής από τον κ.Χαϊκάλη Κώστα, μόνιμο καθηγητή του τμήματος. Έγινε ενημέρωση για το τμήμα, τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών, τις προοπτικές στην αγορά εργασίας που προσφέρει στους αποφοίτους, τις μεταπτυχιακές σπουδές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μέσω του προγράμματος ERASMUS. Ακολούθησαν ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με τις σπουδές στο συγκεκριμένο τμήμα, τις επιλογές που έχουν ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών ( SOFTWARE, HARDWARE, Δίκτυα και Επικοινωνίες), την πρακτική εξάσκηση και την διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

 2016-01-28 02Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το εργαστήριο Υπολογιστών , τον χώρο που δουλεύουν οι φοιτητές και η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με τις ευχές του υπευθύνου όσο και των μαθητών για την ανανέωση της γνωριμίας τους με την ιδιότητα πλέον του φοιτητή.

Στη συνέχεια σαν τομέας Οικονομίας ? Διοίκησης επισκεφθήκαμε το εργαστήριο του τουριστικού τομέα του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και με την βοήθεια του κ. Αμοιράδη Χρήστου μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε πως δουλεύει η αίθουσα εστιατορίου ενός σύγχρονου ξενοδοχείου.

Καθίσαμε σαν πελάτες στις καρέκλες, διαβάσαμε το μενού που υπήρχε στους πίνακες, χαζέψαμε την σύγχρονη κουζίνα, τα μηχανήματα και τα εργαλεία, περάσαμε μια βόλτα από το εργαστήρι ?μπαρ και μιλήσαμε αρκετή ώρα για την προοπτικές του τουρισμού και της συγκεκριμένης σχολής ειδικότερα.

2016-01-28 04Η πορεία μας συνεχίστηκε στο τμήμα Λογιστικής που με την βοήθεια του κ. Κουλουκτσή Ιωάννη περιηγηθήκαμε σε μια αίθουσα εργαστηρίου λαμβάνοντας μια γενική εικόνα του χώρου εργασίας των φοιτητών. Αναφερθήκαμε αναλυτικά στα προγράμματα σπουδών που υπάρχουν στο συγκεκριμένο ίδρυμα, εξετάσαμε τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ομαλή φοίτηση καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται στο συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο.

Τέλος στην προσπάθεια μας να νιώσουν οι μαθητές πραγματικοί φοιτητές και εμείς οι καθηγητές να αναπολήσουμε τα φοιτητικά μας χρόνια καθίσαμε στο ?CAFFE-TEI?, ρίχνοντας κλεφτές ματιές σε τραπέζια με ανοιγμένα βιβλία και καφέδες, σε τραπέζια με σημειώσεις και υπολογιστές και σε τραπέζια με στρωμένο τάβλι.

2016-01-28 03Με ένα χαμόγελο στα χείλη και νιώθοντας την θερμή φιλοξενία που μας χάρισαν οι άνθρωποι του ΑΤΕΙ Λάρισας, ανοίξαμε καινούργιους ορίζοντες, θέσαμε νέους στόχους, ενισχύσαμε την θέληση των μαθητών της Γ΄τάξης να κατακτήσουν τον στόχο που οι ίδιοι έχουν θέσει για τον εαυτό τους και υποσχεθήκαμε να επιστρέψουμε για να μάθουμε καινούργια πράγματα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους υπευθύνους στο ΑΤΕΙ Θεσσαλίας που είχαν την καλοσύνη και την ευχαρίστηση να μας υποδεχθούν και έστω προσωρινά να μας εντάξουν στην μεγάλη τους οικογένεια.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Τακούδης Ηλίας στελεχών διοίκησης, Λυκίδης Ευστάθιος ηλεκτρονικός, Αμπραζογούλα Κωνσταντία ηλεκτρονικός και Καραδήμου Δήμητρα οικονομολόγος.