Δυναμική η παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού στην Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Ημέρα Αιμοδοσίας η Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, που για ακόμη μία φορά διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όλων των Σχολείων του Δήμου Αλμυρού, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη».

a3Η αιμοδοσία, που άρχισε στις 10:00 το πρωί, διήρκεσε ως τις 2:00 μετά το μεσημέρι, με πολύ ικανοποιητική συμμετοχή με τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ να δίνουν δυναμικό «παρών», στον προαύλιο χώρο του ΕΠΑΛ, όπου βρίσκεται το κινητό συνεργείο αιμοληψίας, και όχι στο γνωστό χώρο της κεντρικής πλατείας της πόλης, λόγω των έργων ανάπλασης που γίνονται εκεί.

a11Σύμφωνα τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοσίας Ν.Μαγνησίας «η Αλληλεγγύη», η σκέψη είναι να καθιερωθεί το προαύλιο του ΕΠΑ.Λ. για τις αιμοδοσίες, καθώς υπάρχει ο κατάλληλος χώρος με εύκολη πρόσβαση και πάρκινγκ, ενώ είναι κοντά στο κέντρο, αλλά και στη Λαϊκή Αγορά της πόλης, για το διάστημα που ανακατασκευάζεται η κεντρική πλατεία του Αλμυρού.

l4Σε δηλώσεις τους ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού κος Καπράνας Γεώργιος, αλλά και ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας και δραστήριο μέλος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοσίας Ν.Μαγνησίας «η Αλληλεγγύη» κος Μαγκλάρας Αθανάσιος μας είπαν ότι: «η οργάνωση της αιμοδοσίας στους χώρους του σχολείου μας, δημιουργεί έμπρακτα και αποδεδειγμένα συναισθήματα εθελοντισμού στους μαθητές του σχολείου μας».

Όπως αντιγράφουμε από το Λαό του Αλμυρού «…Οι μεγάλες ανάγκες σε προσφορά αίματος αυξάνονται συνεχώς, και ιδιαίτερα τους μήνες που ακολουθούν, γι? αυτό και οι διοργανωτές Σύλλογοι καλούν όλους εκείνους που μέχρι σήμερα στηρίζουν ανελλιπώς την σημαντικότατη αυτή προσπάθεια, εκδηλώνοντας έμπρακτα την αγάπη και την συναίσθησή τους για το ευαίσθητο αυτό ζήτημα, αλλά και όλους όσους θέλουν να προστεθούν στον αριθμό αυτό αρχίζοντας από τώρα, να δηλώσουν παρόντες στο ιδιαίτερο αυτό ραντεβού.

Δίνοντας αίμα, μπορούμε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας με χρόνια προβλήματα, να συνεισφέρουμε στην κάλυψη αναγκών εκτάκτων περιπτώσεων, κατά τις οποίες υπενθυμίζεται ότι οι αιμοδότες και οι συγγενείς τους πρώτου βαθμού βρίσκονται σε προτεραιότητα, και να δώσουμε ισχυρό παράδειγμα στις νεότερες γενιές, προκειμένου να ζήσουν σε έναν καλύτερο κόσμο «.