Τέλεση του Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων το καθιερωμένο πλέον στο σχολείο μας Μυστήριο του Ιερού Ευχέλαιου «? εις ίασιν ψυχών και σωμάτων?», που κάθε χρόνο τελείται λίγες μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα.

2015-03-26 DSC06977 Το Μυστήριο τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Γεώργιος Γιαννιός και ο πρεσβύτερος πατήρ Ευστάθιος Βαρβαρέλης. Τη θέση των ιεροψαλτών κάλυψαν με επιτυχία ο μαθητής μας Χρήστος Γαλατσίδας πτυχιούχος Ιεροψάλτης της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας (παράρτημα Αλμυρού) και ο διευθυντής του 1ου Ε.Κ. Αλμυρού κος Μακρυγιάννης Ευάγγελος.

2015-03-26 DSC06979Πριν αρχίσει η τέλεση του Ιερού Ευχελαίου οι ιερείς εξήγησαν στους μαθητές και καθηγητές την σημασία του λέγοντας ότι «?το Ευχέλαιο παρέχει τη σωματική ίαση στα ασθενούντα μέλη της Εκκλησίας, αλλά και την πνευματική τους υγεία με την άφεση των αμαρτιών».

Με το πέρας του Μυστηρίου οι ιερείς έχρησαν δι? ελαίου τους παρευρισκόμενους, και τους ευχήθηκαν καλή υγεία και δύναμη εν? όψει και των Πανελλαδικών και Ενδοσχολικών εξετάσεων που πλησιάζουν.