Παρουσίαση της εργασίας της μαθητικής ομάδας του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη

Το 1ο ΕΠΑΛ Αλμυρού συμμετείχε στο 1ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό συνέδριο του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης», που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου, στις 4-7 Απριλίου 2024 στην Κωνσταντινούπολη στο Ζωγράφειο Λύκειο.

Το σχολείο, μέσω του πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο “Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης – Πορεία μέσα στους αιώνες”, υπέβαλλε εργασία με τίτλο “Η Μεγάλη του Γένους Σχολή” σε μορφή βίντεοπαρουσίασης. Η εργασία των μαθητών (Δήμητρας Καραπατάκη – Χριστίνας Τσαντούρη – Γιάννη Τσιάρα – Γιώργου Τσιάρα) επιλέχθηκε για παρουσίαση στις εργασίες του Συνεδρίου, γεγονός που αποτελεί μέγιστη τιμή για το σχολείο καθώς η συμμετοχή και υποβολή εργασιών από

 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα ήταν πάρα πολύ μεγάλη.

Το δεύτερο κομμάτι της εργασίας της ομάδας ήταν η αφίσα / μπλουζάκι που φιλοτέχνησε η μαθήτρια Μελίνα Μυλωνά.

Η μαθητική ομάδα του σχολείου επισκέφθηκε τη Μεγάλη του Γένους Σχολή (που ήταν και το αντικείμενο της εργασίας), όπου συνομίλησε με μαθητές της Σχολής, εκπαιδευτικούς καθώς και το Διευθυντή της Σχολής και παρουσιάστηκαν οι δράσεις της. Επίσης, πήγε στα Πριγκηπόνησα, Χάλκη και Πρίγκηπο. Μάλιστα στο νησί της Χάλκης επισκέφθηκε τη σπουδαία Θεολογική Σχολή της Χάλκης όπου φοίτησαν διακεκριμένοι πνευματικοί άνθρωποι της Ορθοδοξίας: θεολόγοι, ιερείς, επίσκοποι και πατριάρχες. Στη συνέχεια επισκέφθηκε σημαντικά αξιοθέατα – ορόσημα της Κωνσταντινούπολης όπως την Αγία Σοφιά, το Βυζαντινό Ιππόδρομο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Σκεπαστή Αγορά, τον Πύργο του Γαλατά και την Ιερά Μονή της Παναγίας της Μπαλουκλιώτισσας.

Ο στόχος της εκπαιδευτικής επίσκεψης, αφενός η παρουσίαση της εργασίας της ομάδας και αφετέρου η επίσκεψη σε σημαντικά μνημεία της Πόλης επιτεύχθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Το σχολείο ευχαριστεί θερμά την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού καθώς και τα φιλόπτωχα ταμεία του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως και του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αλμυρού που συνεισέφεραν ώστε να γίνει εφικτή η συμμετοχή της μαθητικής ομάδας του σχολείου στο μαθητικό συνέδριο.