Διδακτική επίσκεψη τμημάτων μηχανολογίας στην εταιρεία NOBILIS PRO A.E.

 

Την Πέμπτη 4/5/2023 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη τμημάτων του 1ου ΕΠΑ.Λ. – ΕΚ Αλμυρού, στην εταιρεία NOBILIS PRO Α.Ε., στο Κρόκιο Αλμυρού.
Συγκεκριμένα οι μαθητές των τμημάτων της Β ́ τάξης του τομέα
Μηχανολογίας, στο πλαίσιο του Εργαστηριακού μαθήματος Τεχνολογία Μηχανολογικών Κατασκευών, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, επισκέφθηκαν την εταιρεία. Εκεί τους υποδέχθηκαν οι κος Γεώργιος Τσιάμης και η κα Αφροδίτη Μάνου.
Αρχικά έγινε μια ενημέρωση σχετικά με την εταιρεία: Η κατασκευαστική εταιρεία Nobilis Pro Α.Ε. δραστηριοποιείται στην μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή μεταλλικών κατασκευών, μεταλλικών κτιρίων, σύμμικτες κατασκευές και σύγχρονα σπίτια αναλαμβάνοντας έργα σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι πιστοποιημένη με ΕΝ 1090 (CE και ISO 9001 2000 προσφέροντας υπηρεσίες όπως μεταλλικές και μηχανολογικές κατασκευές διαφόρων ειδών και μεταλλικών κτιρίων, κατασκευές εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων, θαλάμους ψυγείων κλπ.
Πολύ σημαντικές ήταν οι συμβουλές που ο κος Τσιάμης έδωσε στους
μαθητές σχετικά με τη χρησιμότητα των σπουδών και της εξειδίκευσης, της γνώσης μιας ξένης γλώσσας και της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στον χώρο των μηχανολογικών κατασκευών. Θα πρέπει να τονιστεί σε αυτό το σημείο η καλή συνεργασία της εταιρείας με το σχολείο στο πλαίσιο της Μαθητείας, αφού συμμετέχει ως εργοδότης και στην τρέχουσα φάση αλλά και στο παρελθόν δίνοντας μάλιστα και μόνιμη εργασία σε μαθητευόμενό μας.
Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στους χώρους της εταιρείας, δίνοντας τη δυνατότητα στους μελλοντικούς τεχνικούς μας να δουν όλες τις φάσεις της παραγωγής από τον σχεδιασμό της, την ομαδοποίηση των επιμέρους κατασκευών, τη συναρμολόγησή τους μέχρι και τη βαφή. Πολύ σημαντικός ο ποιοτικός έλεγχος όλων των κατασκευών.
Οι μαθητές είδαν πως γίνεται η κοπή στον παντογράφο, στραντζάρισμα, συγκολλήσεις και το σχεδιαστικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται στην εταιρεία.
Συνοδοί καθηγητές ήταν οι Αθανάσιος Μαγκλάρας, Ζωή
Χατζηχαραλάμπους, Κων/νος Χατζηπλής και Ευαγγελία Γκουντούρα  μηχανολόγοι και ο Παναγιώτης Σακομήτρος οχημάτων.
Ευχαριστούμε τον Δήμο Αλμυρού για την παραχώρηση του μεταφορικού μέσου.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Γεώργιο Τσιάμη και την κα Αφροδίτη Μάνου για τον πολύτιμο χρόνο τους και το προσωπικό της εταιρείας για τη φιλοξενίας τους.