Διδακτική Επίσκεψη στο 304 ΠΕΒ

2016-11-18_1 2016-11-18_2 2016-11-18_3 2016-11-18_dsc_0174 2016-11-18_%ce%b4%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%89%ce%bdΤην Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού, μαθητές των τμημάτων του Μηχανολογικού Τομέα, επισκέφθηκαν το 304 ΠΕΒ στο Βελεστίνο.

Τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές υποδέχτηκε η Αρχιλοχίας ΤΧ Κοχλιαρίδου Ελένη, η οποία τους οδήγησε στο κυλικείο του ΠΕΒ. Εκεί ο Υποδιοικητής Αντισυνταγματάρχης ΤΧ Αργυρόπουλος Σωτήριος, καλωσόρισε τους επισκέπτες και έκανε μια γενική ενημέρωση σχετικά με τον σκοπό και τη λειτουργία του εργοστασίου.

Αφού προσφέρθηκαν αναψυκτικά και καφέδες, οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές οδηγήθηκαν από την Αρχιλοχία ΤΧ Κοχλιαρίδου Ελένη στα συγκροτήματα του εργοστασίου.

Πρώτο σημείο επίσκεψης τα συγκροτήματα ισχύος στα οποία επισκευάζονται και συντηρούνται οι κινητήρες και τα κιβώτια ταχυτήτων των αρμάτων. Η ενημέρωση έγινε από την Αρχιλοχία ΤΧ Γιαννουλάκου Χρυσούλα.

Σειρά είχε το μηχανουργείο στο οποίο επισκευάζονται και κατασκευάζονται διάφορα εξαρτήματα των αρμάτων. Η ενημέρωση έγινε από τον δ/ντη του μηχανουργείου Λοχαγό ΤΧ Καναβάρη Βασίλειο.

Ακολούθησε επίδειξη λειτουργίας συμβατικού τόρνου από τον μηχανολόγο κο Θεοχάρη Αθανάσιο.

Οι μαθητές επίσης παρακολούθησαν επίδειξη CNC τόρνου από τον εργαλειομηχανικό κο Τζήμα Δημήτριο.

Στη συνέχεια οι μαθητές οδηγήθηκαν στο συγκρότημα σκαφών όπου και ενημερώθηκαν από τον Υπολοχαγό ΤΧ Μπαμίχα Α.

Ο Αντισυνταγματάρχης ΤΧ Γανωτής Ιωάννης εξήγησε τη λειτουργία του συγκροτήματος Πύργων ? Πυροβόλων.

Μεγάλο ενδιαφέρον προσέλκυσε ο στίβος δοκιμών στον οποίο δοκιμάζεται η σωστή λειτουργία των υποσυστημάτων των αρμάτων μετά τη συναρμολόγησή τους.

Τελευταίος σταθμός το συνεργείο βουλκανισμού ερπυστριών τροχών στο οποίο την ξενάγηση έκανε ο Αρχιλοχίας ΤΧ Κριτσίνης Κων/νος.

Κατά την έξοδό τους από το εργοστάσιο οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές θαύμασαν το πυροσβεστικό όχημα «Δευκαλίων», το οποίο αποτελεί πατέντα του ΠΕΒ και είναι συνδυασμός πυροσβεστικού οχήματος και άρματος μάχης. Το αποτέλεσμα είναι ένα πυροσβεστικό όχημα που μπορεί να μεταβεί σε περιοχές που ένα συμβατικό όχημα δεν μπορεί.

Στην πύλη τους επισκέπτες ξεπροβόδισε ο Υποδιοικητής Αντισυνταγματάρχης ΤΧ Αργυρόπουλος Σωτήριος.
Τους μαθητές συνόδευσαν καθηγητές του Μηχανολογικού Τομέα: Μαγκλάρας Αθανάσιος ΠΕ1702, Χατζηχαραλάμπους Ζωή ΠΕ1702, Βαρδάκης Κων/νος ΠΕ1706 και Χατζηπλής Κων/νος ΠΕ1706.
Ευχαριστούμε το προσωπικό του 304 ΠΕΒ για τη φιλοξενία τους.