Ημερίδα Ενημέρωσης Κατά Του Σχολικού Εκφοβισμού

2016-03-09 Afisa Είναι γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο , αν όχι αδύνατο, να προστατέψουμε τα παιδιά από όλες τις προκλήσεις που μπορεί να δεχθούν στη ζωή τους και να σταματήσουμε την έκθεσή τους στη βία. Η σύγχρονη πραγματικότητα τους δοκιμάζει ήδη πολλαπλώς. Στόχος όλων μας να αποκτήσουν εκείνα τα εφόδια που θα τους επιτρέπουν να διαχειρίζονται καλύτερα τις δυσκολίες, να ξεπερνούν σχετικά ανώδυνα τις αρνητικές εμπειρίες, ενώ την ίδια στιγμή θα «εξοπλίζονται» με την απαιτούμενη γνώση προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές προκλήσεις.

 2016-03-09 ProsklisiΓια τον λόγο αυτό το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού και το Γραμματίκειο Γυμνάσιο Πτελεού προχώρησαν σε μια σύμπραξη ? συνεργασία και εκπόνησαν ένα δίγλωσσο, διαθεματικό – διασχολικό project με τίτλο «Το Πείραγμα που πειράζει – The teasing that really hurts» το οποίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στο αμφιθέατρο του 1ο ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων και των δυο σχολείων καθώς και του κου Πλαγερά Αντώνη, ηλεκτρολόγου εκπαιδευτικού ΠΕ 17.03 υπευθύνου του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων (Σ.Σ.Ν) της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας και μέλους της Π.Ο.Σ.Δ. του Ν. Μαγνησίας.

2016-03-09 Img01Η παρούσα ημερίδα στόχο είχε να ενημερώσει, να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει τους εμπλεκόμενους – μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς – απέναντι στο φαινόμενο του εκφοβισμού, αλλά και να τους πλαισιώσει προτείνοντας λύσεις και διεξόδους.

Κι επειδή ο σχολικός εκφοβισμός επιφέρει σημαντικές και μακροχρόνιες συμπεριφορικές, συναισθηματικές και γνωστικές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών, η ενίσχυση των θετικών χαρακτηριστικών του ανθρώπου και η καλλιέργεια της ηθικής και συναισθηματικής νοημοσύνης μέσα από τη βαθιά συνειδητοποίηση των δικαιωμάτων μας-των δικών μας και των άλλων – μοιάζει πλέον μονόδρομος?..

Οι Εκπαιδευτικοί των Ο.Δ.Π

Αρχοντή Β. ΠΕ06, Λυκίδης Ε. ΠΕ 17.04, Πλαβός Ε. ΠΕ 17.01,  Πλαβός Ε. ΠΕ 17.01