Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑ.Λ Αλμυρού στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Το 1o ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης στις 5/3/2019.  Στην επίσκεψη συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των τομέων Οικονομίας Διοίκησης και Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας, των ειδικοτήτων Βρεφοκομίας, Τουριστικών Επαγγελμάτων και Τεχνικών Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών, όπως και μαθητές της Α? Τάξης.

Συγκεκριμένα οι μαθητές του τομέα Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού και της ειδικότητας των Τεχνικών Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών επισκέφτηκαν το τμήμα Ηλεκτρονικής όπου τους έγινε αναλυτική ενημέρωση για την ειδικότητα των Ηλεκτρονικών, τα προγράμματα σπουδών, τις προοπτικές στον επαγγελματικό χώρο, τη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα και τους δρόμους που αυτά ανοίγουν στο μέλλον. Στην συνέχεια επισκέφτηκαν εργαστήριο της ειδικότητας όπου πέρα από την ενημέρωση ακολούθησε και επίδειξη αρκετών οργάνων που θύμιζαν τα όργανα και τον εξοπλισμό του σχολείου τους.

Οι μαθητές του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης όπως και της ειδικότητας των Τουριστικών Επαγγελμάτων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μάθημα Πολιτικής Οικονομίας όπου ο καθηγητής και επικεφαλής του τμήματος κ.Κουρτέσης τους ενημέρωσε για τη ¨βαριά βιομηχανία¨ της Ελλάδος που λέγεται τουρισμός και τις δυνατότητες εξέλιξης μέσα από ένα επάγγελμα που είναι διεθνοποιημένο.  Επίσης, ως συντονιστής των προγραμμάτων Erasmus + της σχολής εξήγησε τις προοπτικές που ανοίγονται όταν κάποιος φοιτητής του τμήματος αποφασίσει να κάνει την πρακτική του άσκηση στο εξωτερικό. Μια προοπτική που είναι δεδομένη για τους μαθητές του σχολείου μας που είναι μέλη της ομάδας Teachers4E.

Οι μαθητές του τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας όπως και της ειδικότητας της Βρεφοκομίας επισκέφτηκαν τα τμήματα Προσχολικής Αγωγής και Μαιευτικής. Περιηγήθηκαν στα εργαστήρια των δύο τμημάτων και πήραν μια πρώτη γεύση από τα μαθήματα που θα διδαχθούν και τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν μετά την αποφοίτηση τους.

Οι μαθητές της Α? τάξης διανεμήθηκαν στα παραπάνω τμήματα σύμφωνα με τα μαθήματα επιλογής που παρακολουθούν στο σχολείο.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί : Λυκίδης Ευστάθιος, Ηλεκτρονικός, Αμπραζογούλα Κωνσταντία, Ηλεκτρονικός, Αρχοντή Βασιλική, Αγγλικής / Συντονίστρια Ευρωπαϊκού προγράμματοςTeachers4E,  Ξυδοπούλου Βασιλική, Νοσηλευτικής και Παπαδημητρίου Βασιλική, Νομικός.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν τη διοίκηση και τους καθηγητές του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία και τις πολύτιμες πληροφορίες που τους παρείχαν.