Εκπαιδευτική Επίσκεψη μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αλμυρού στο ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, μαθητές των ειδικοτήτων Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, Τεχνικών Οχημάτων, Τεχνικών Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού  και Κλιματισμού, Τεχνικών Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων, Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων, Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής και Βοηθών Νοσηλευτή του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού επισκέφθηκαν τα ΑΤΕΙ Λάρισας, στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων που οργανώνει κάθε χρόνο το σχολείο.

Οι μαθητές των τομέων Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Διοίκησης και Οικονομίας και Πληροφορικής, φιλοξενήθηκαν στα εργαστήρια Αντοχής Υλικών όπου τους υποδέχθηκε ο καθηγητής μηχανολογίας κύριος Ζαούτσος Στέφανος που ανήκει στο ειδικό τεχνικό προσωπικό του Ιδρύματος. Ο κύριος Ζαούτσος ξενάγησε τους μαθητές και τους εξήγησε τη λειτουργία των συσκευών και των προγραμμάτων που υπάρχουν στα εργαστήρια.

Οι μαθητές παρακολούθησαν ένα πείραμα δοκιμής σε εφελκυσμό, όπου δοκίμιο χάλυβα St37 με διαστάσεις 130x16x4 mm καταπονήθηκε σε εφελκυσμό έως και την τελική του θραύση και στη συνέχεια παρακολούθησαν εικόνες στο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο του εργαστηρίου.

Οι μαθητές του τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας επισκέφθηκαν το τμήμα Νοσηλευτικής. Εκεί οι διδάσκοντες τους ξενάγησαν στα εργαστήρια, τους παρουσίασαν προπλάσματα (ανθρώπινα ομοιώματα) με βαθειά τραύματα και ανέπτυξαν την αντιμετώπιση των τραυμάτων.

Τους μαθητές συνόδευσαν στη διδακτική αυτή επίσκεψη οι καθηγητές Μαγκλάρας Αθανάσιος, Πισιώτη Αγγελική, μηχανολόγοι, Σαλάτα Ελένη ηλεκτρολόγος, Ξυδοπούλου Βασιλική νοσηλευτικής, Βαλαμούτης Κωνσταντίνος και Παπακυριαζή Λαμπρινή πληροφορικοί.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν τη διοίκηση του ΑΤΕΙ Λάρισας και τους καθηγητές για τη φιλοξενία.