Διδακτική Επίσκεψη μαθητών του Μηχανολογικού Τομέα στην ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε.

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018,  οι μαθητές Β?  τάξης του μηχανολογικού τομέα του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού, επισκέφθηκαν στο πλαίσιο των διδακτικών επισκέψεων την εταιρεία ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε. του ομίλου της ΣΙΔΕΝΟΡ στην περιοχή Τσιγγέλι στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε ο Διευθυντής της μονάδας Λώλος Κωνσταντίνος Μεταλλειολόγος Μηχανικός, ο οποίος εξήγησε τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν διάφορες γραμμές επεξεργασίας βιομηχανικών παραπροϊόντων, που προέρχονται από το χαλυβουργείο της SOVEL, από άλλες βιομηχανίες του Ομίλου και της ευρύτερης περιοχής καθώς και από βιομηχανίες της Αττικής.

 

Κύριες δραστηριότητες είναι η παραγωγή τεχνητών σκληρών αδρανών οδοποιίας από σκωρία ηλεκτρικού κλιβάνου, η ανάκτηση  σιδηρούχων και μη σιδηρούχων μετάλλων προς αξιοποίηση, καθώς και η παραγωγή δευτερογενών πρώτων υλών για την τσιμεντοβιομηχανία. Η Εταιρία διαθέτει επίσης λιμενικές εγκαταστάσεις κατάλληλες για τη φόρτωση φορτίων χύδην, χάρη στις οποίες είναι σε θέση να παραδώσει σκληρά αδρανή για την οδοποιία σε όλα τα μεγάλα οδικά έργα σε εξέλιξη στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο πρώην μαθητής μας κος Τσουκάλης Ιωάννης μηχανολόγος και ο κος Ευθυμίου Ιωάννης μηχανολόγος ξενάγησαν μαθητές και καθηγητές στις εγκαταστάσεις της εταιρείας εξηγώντας τη διαδικασία επεξεργασίας των βιομηχανικών παραπροϊόντων.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι Μαγκλάρας Αθανάσιος, Χατζηπλής Κωνσταντίνος και Χατζηχαραλάμπους Ζωή, μηχανολόγοι εκπαιδευτικοί.

Ευχαριστούμε το προσωπικό της ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε. για τη φιλοξενία τους.