Μαθητές-τριες του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού φύτεψαν 15 ελιές και λουλούδια παραγωγής τους στο συγκρότημα Μουρτζούκου

Ελιές από την περιοχή τους, τον Αλμυρό έφεραν και φύτεψαν σήμερα στο συγκρότημα Μουρτζούκου, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δεκαεπτά μηθητές -τριες του γεωπονικού τομέα του 1ου ΕΠΑ.Λ. ΑΛΜΥΡΟΥ στο πλαίσιο εργαστηριακού μαθήματος.
Συνοδευόμενα από τους καθηγητές τους Νικολόπουλο Κωνσταντίνο, Παπαδοδήμου Μαρία και Βαρδακά Μαρία και τον κ. Αποστ. Αγγελόπουλο, Διευθυντή του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες στη φύτευση σε πραγματικές συνθήκες και να στείλουν μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και σε όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς βρέθηκαν στο συγκρότημα Μουρτζούκου.
 «Μιλάμε για το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία, για την εξωστρέφεια που αποφέρει σημαντικά οφέλη. Πληθώρα ερεθισμάτων, παραστάσεων, επιδράσεων στο περιβάλλον και απόκτηση δεξιοτήτων μέσα από εμπειρίες όπως η σημερινή. Κάνουμε το καλύτερο για να τους παρέχουμε μια άρτια εκπαίδευση», δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος ευχαριστώντας παράλληλα και τον Δήμο Αλμυρού που διαθέτει λεωφορείο για τις μετακινήσεις των μαθητών και γενικά συμπαρίσταται στο σχολείο.
 Η μαθήτρια της Β? τάξης Σοφία Ράτζα, δήλωσε για τη σημερινή δράση: «Μας ευχαριστεί ότι πραγματοποιούμε το εργαστηριακό μάθημα εκτός σχολείου και η επιλογή της ελιάς έγινε λόγω του ισχυρού συμβολισμού που έχει από την αρχαιότητα αλλά και για το γεγονός ότι αποτελεί αγαπημένο δέντρο στην επαρχία του Αλμυρού. Παράλληλα φυτεύσαμε γαρύφαλα και πανσέδες από το δικό μας θερμοκήπιο στο κέντρο εδώ το κτίριο της  ΔΔΕ που αντιπροσωπεύει όλα τα σχολεία. Το ατσάλι και το γυαλί του κτιρίου, θα μορφύνουν με τα φυτά μας σε γλάστρες, σε διάφορα σημεία. Θέλουμε να έχουμε περισσότερα μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους, στο πραγματικό περιβάλλον και χαιρόμαστε να βλέπει η κοινωνία το έργο μας και να αρέσει στον κόσμο.»